dimarts, 19 de març del 2013

Festivitat de Sant Josep


A l'Escola Bressol Dracs treballem d'una manera molt estreta amb les families que sempre s'impliquen, d'una o altra forma, en les activitats que realitzem al llarg de l'any, tant dins com a fora de l'escola.

Cada any, com ja ve éssent costum, a l'Escola Bressol Dracs celebrem la Festivitat de Sant Josep d'una manera molt especial... Convidem a un avi o àvia d'algun dels nens i nenes de l'escola a passar una estona entre cassoles i estris de cuina, preparant una recepta ben tradicional en aquestes dates: La Crema de Sant Josep.

Durant la setmana prèvia a la festivitat hem estat treballant els diferents ingredients que integren aquest plat tan nostre.

El dia 19 de març, muntem un taller de cuina a l'escola dirigit pel saber tradicional de l'avi o àvia convidat, en el qual participen tots els nens i nenes, i a on cadascun d'ells observa, descobreix, manipula i tasta tots els ingredients necessaris per elaborar aquest postre tan tradicional i deliciós.

En aquests tallers l'objectiu que es persegueix és doble. Per una banda, la integració de les families dins l'escola, creant un  ambient conegut, familiar i de plena confiança pels infants, de manera que l'escola es converteixi en una prolongació de casa. La figura de l'avi o àvia ens ajuda també a transmetre als petits el respecte per el saber fer i l'experiència dels més grans de la familia.

Per altra banda, els nens i nenes comencen a experimentar amb diferents ingredients de la cuina quotidiana, amb els quals podem treballar d'una manera molt directa i natural els sentits (vista, gust, olfacte, tacte...)i, el més important, perden la por i les reticències a tastar coses noves, A DESCOBRIR...

Per aquells que tingueu curiositat en conèixer més sobre el perquè de l'elaboració d'aquest postre en aquestes dates, podeu donar un cop d'ull a la nostra nova pàgina del blog: Orígens i Tradició de les nostres festes.

 A continuació teniu un recull fotogràfic de la feina realitzada...

També podeu accedir a través del canal Dracs de YouTube a una petita animació sobre com hem realitzat l´esmentada Crema de Sant Josep.









     

    
  






















   



   


        


    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada